Βιώστε δραστηριότητες, εκδηλώσεις αλλά κα τη διάσημη Κρητική φιλοξενία, από το σπίτι

Εκδηλώσεις

Ταξιδεύοντας... Αγγλία | Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης Μουσείο Καζαντζάκη

«Μεγάλη χαρά, μεγάλο μαρτύριο — κι όταν άγγιξε την Αγγλία, η ψυχή μου καρφώθηκε στο χώμα της σαν κοντάρι. Πώς μπορείς να κυριέψεις μια χώρα; Ένας μονάχα τρόπος υπάρχει: να βρεις το νόημά της. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βρούμε το νόημα της Αγγλίας». Νίκος Καζαντζάκης, Κρητικός συγγραφέας

Ταξιδεύοντας… Αγγλία | Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης Μουσείο Καζαντζάκη | 12-16 Ιουλίου 2017

Δραστηριότητες

CretAquarium

Το Ενυδρείο Κρήτης είναι ένα από τα αξιοθέατα με μεγάλη επισκεψιμότητα και πλήθος ερεθισμάτων για όλες τις ηλικίες και τις εθνικότητες. Λειτουργεί από το 2005 και υποδέχεται τους επισκέπτες του 365 ημέρες το χρόνο αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης. Βρίσκεται στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών και μαζί με τα κτιριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη απαρτίζει τον ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟ, το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου στην Μεσόγειο. Σήμερα, αριθμεί 2500 οργανισμούς που αντιστοιχούν σε περίπου 200 είδη τοποθετημένα σε 61 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών με συνολικό όγκο 1.800.000 λίτρα θαλασσινού νερού. Έτσι, δημιουργούνται για τον επισκέπτη 100 διαφορετικά σημεία παρατήρησης και περίπου δύο ώρες απολαυστικής διαδρομής. Πρόκειται για έναν οργανισμό που πέρα από χώρο προβολής των οργανισμών της Μεσογείου θάλασσας παράλληλα διεξάγει πειραματική θαλάσσια έρευνα, περιθάλπει και ερευνά απειλούμενα και προστατευόμενα είδη. Επίσης, στη 15ετη πορεία του ανανεώνεται με την προσθήκη νέων ενυδρείων και θαλάσσιων ειδών και με την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CRETAquarium προσβλέπει σε μια ουσιαστική και άνετη επικοινωνία με τους επισκέπτες του με τη χρήση της ακουστικής ξενάγησης (διαθέσιμη σε 9 γλώσσες) και την αξιόλογη προσβασιμότητα του, αλλά και δεν υποτιμά τη διασκέδαση καθώς δίνει τη δυνατότητα διοργάνωσης ποικίλων εκδηλώσεων, διαθέτει διαδραστικές εφαρμογές για ενήλικες και παιδιά, ελεύθερη πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενώ στο χώρο του λειτουργεί εστιατόριο. Τον ανεξάντλητο πλούτο του CRETAquarium μπορεί κανείς να εξερευνήσει μέσα από τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που προσφέρει η κάρτα μέλους του ενυδρείου KARTAquarium μέσω της οποίας το μέλος μπορεί να επισκεφτεί ελεύθερα το Ενυδρείο για ένα ολόκληρο χρόνο.

Υπαίθριες δραστηριότητες στον Άγιο Νικόλαο

Ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων όλο το χρόνο. Απολαύστε πεζοπορία, ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ιστιοσανίδα και αναρρίχηση στην περιοχή του κόλπου Μιραμπέλλο.

Δραστηριότητες Υπαίθρου - Δήμος Χερσονήσου

Κρητική φιλοξενία

Άγιος Νικόλαος

Πλατανιάς

Σητεία

Διαμοιράστε τη σελίδα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email